Dobbelt gevinst med nyudviklet rørfastgørelse

Airsteps rørfastgørelse forbedrer sikkerheden og mindsker risikoen for tyveri. De udenlandske markeder har på kort tid taget den danskudviklede stilladsløsning til sig.

Sikkerheden på de danske byggepladser er evigt under lup, og det bliver næppe mindre i fremtiden. Arbejdstilsynet er løbende på kontrolbesøg landet over, men det til trods viste en opgørelse i foråret fra netop Arbejdstilsynet, at der inden for byggebranchen er sket en stigning i antallet af arbejdsulykker fra 4.539 i 2011 til 5.177 i 2016.

Stilladsbranchen bidrager også til statistikken. Der er mange arbejdssituationer ved arbejdet på stilladset eller håndtering af stilladsdele, som rummer en potentiel risiko, og derfor kræver påpasselighed. Det er således ikke udelukkende ved fald fra stilladser, man kan komme til skade, selv om den situation er ganske alvorlig. Mere almindeligt er hovedskader ved sammenstød med eksempelvis rørfastgørelser på stilladset. Nogle firmaer har en politik med obligatorisk påbud om brug af hjelme, men ikke alle er hoppet med på tiltaget, og det giver buler og skrammer, idet de metalgrå rørfastgørelser let kan blive overset i farten.