bauma 2019

Verdens største byggemesse - bauma 2019

Lige som i 2016 vil vi være til stede ved bauma 2019.
Vores stand 221 vil være i Hal B3.

Vi ser frem til dit besøg.

3m Combi-dæk

3m Combi-dæk

Utrolig let og stærk!

Vores nye 3m Combi-dæk opfylder alle belastningskrav til stilladsklasse 6. Med en vægt på kun 15 kg overholder dækket de nyeste standarder for ergonomi på arbejdspladsen.

upcycling the ocean

Hav plast
"Upcycling the ocean"

Stillads tilbehør fremstillet af genanvendelige affalds-materialer fra havet.

Nordic Platform producerer stilladstilbehør fremstillet af genanvendelige materialer fra havet og udgør derfor et vigtigt bidrag til miljøbeskyttelse. Så fremover vil vore spacefiller, safetycaps og kasseskærme være lavet hovedsagelig fra hav plast og det uden at gå på kompromis med kvaliteten og styrken af produkterne.

Ved køb af disse produkter hjælper du os, med at gøre forskel, ved at trække plast, fiskenet mv. op af havet og få det genanvendt til nye produkter. Det hjælper både dyrene i havet, os mennesker for indtag af mikroplast og forhåbentlig kommer vore forurenede oceaner til at blive bare lidt mindre forurenede med tiden - til gavn for alle på denne klode.


kasseskaerme

Kasseskærm

Den bruges til afskærmning på stilladset ved tagarbejde, måler 110x115cm er med håndtag for lettere håndtering. Vægt er 10,5 kg og den er lavet af stærkt plastmateriale (hovedpart er hav plast).

Turner Access

Millionordre fra britisk stilladsfirma til dansk start-up

Det britiske firma Turner Access har lagt en større ordre hos Nordic Platform om levering af lette kompositdæk til stilladser.

Den skotske stilladsvirksomhed Turner Access har købt for et tocifret millionbeløb over de næste fem år hos den unge danske virksomhed Nordic Platform. Det skriver virksomhederne i en pressemeddelelse.


Turner Access spiller en central rolle for udviklingen er den unge danske virksomhed Nordic Platform, der har været med i et af Scale-Up Denmarks forløb, og nu har fået en ordre på lette komposit dæk til stilladser. Turner har ikke alene lagt en stor ordre, men det skotske firma har valgt de dansk udviklede kompositdæk som standard til deres OCTO-stillads.

- Vores eget stilladsfirma i Skotland har testet de danske kompositdæk, og flere store kunder har direkte valgt stillads fra os til store byggeopgaver, fordi vi leverer de lette og stærke kompositdæk, fortæller administrerende direktør Knud Højland Pedersen og fortsætter:

camelspace

Et glimrende eksempel på et specielt projekt, som vores platforme også kan løse

Her vi er i New Zealand på en rugbystadion, hvor vores LA-kompositplatforme sikrer sikkerhed og stabilitet, når publikum hopper og jubler.

Komposit Rørfastgørelse

Dobbelt gevinst med nyudviklet rørfastgørelse

Airsteps rørfastgørelse forbedrer sikkerheden og mindsker risikoen for tyveri. De udenlandske markeder har på kort tid taget den danskudviklede stilladsløsning til sig.

Sikkerheden på de danske byggepladser er evigt under lup, og det bliver næppe mindre i fremtiden. Arbejdstilsynet er løbende på kontrolbesøg landet over, men det til trods viste en opgørelse i foråret fra netop Arbejdstilsynet, at der inden for byggebranchen er sket en stigning i antallet af arbejdsulykker fra 4.539 i 2011 til 5.177 i 2016.


Stilladsbranchen bidrager også til statistikken. Der er mange arbejdssituationer ved arbejdet på stilladset eller håndtering af stilladsdele, som rummer en potentiel risiko, og derfor kræver påpasselighed. Det er således ikke udelukkende ved fald fra stilladser, man kan komme til skade, selv om den situation er ganske alvorlig. Mere almindeligt er hovedskader ved sammenstød med eksempelvis rørfastgørelser på stilladset. Nogle firmaer har en politik med obligatorisk påbud om brug af hjelme, men ikke alle er hoppet med på tiltaget, og det giver buler og skrammer, idet de metalgrå rørfastgørelser let kan blive overset i farten.

Det store stilladseventyr fortsætter

Tiden arbejder til fordel for
Nordic Platform

Det store stilladseventyr fortsætter for den danske leverandør af komposittraller. Men det danske stilladsmarked har endnu svært ved at slippe den billigere løsning.

Vi danskere bryster os gerne af at være med i absolut forreste række, når der kommer til at optimere arbejdsmiljøet. Både når det kommer til det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, er der ingen grænser for, hvor vigtigt vi synes det er. Arbejdstilsynet har selvfølgelig også fokus på begge områder, og hvis man zoomer ind udelukkende på det fysiske arbejdsmiljø, er det en erklæret prioritet gennem flere år hos Arbejdstilsynet at sætte ind mod blandt andet tunge løft.

Omkring 2011 skærpede Arbejdstilsynet sin profil overfor stilladsbranchen, hvor de ville fokusere mere på ergonomi og de mange tunge løft, som var forbundet med stilladser med trætraller. I sin standardudgave måler trætrallerne 0,5m x 2,20 m og vejer - i en tør version - cirka 24 kg. Dertil kommer vægtforøgelsen af mørtelrester og især opsuget vand.

Turner Access

International stilladsgigant indgår samarbejde med innovativt dansk firma.

Ny løsning til offshore industrien opstår i samarbejdet mellem gigant og innovatør Danske Nordic Platform har landet et storstilet partnerskab med den internationale stilladsgigant Turner Access. Haderslev virksomhedens unikke kompositdæk til stillads branchen er nøglen der åbnede døren til samarbejdet.

"Partnerskabet med Nordic Platform åbner for massive udviklings muligheder, at tage det skridt sammen med Nordic Platform er ren logik. Komposit som materiale er ikke unikt, det er måden de bruger det på i branchen. Der findes ikke andre i hele verden der kan det Nordic Platform kan. Understreger Knud Højland Pedersen, adm. direktør hos Turner Access."

Rørfastgørelse med stål krog

Verdens første Rørfastgørelse i Komposit med stål-krog

Vi har nu udviklet verdens første rørfastgørelse i komposit med stål-krog! Først og fremmest er det et meget let og stærkt materiale og kan holde til et træk/tryk på min. 1.000 kg.

Christina Stillas

Nordic Platform giver byggebranchen unikke reklamemæssige fordele

Fra lokal opstartsvirksomhed til International markedsforstyrrer Haderslev-virksomheden oplever stor vækst og udvider til at sælge i 8 lande mod sidste års 3 lande. For Nordic Platform har 2016 været det år, hvor man for alvor er ved at have slået sit navn fast på den internationale scene. I det første halvår udstillede virksomheden på verdens største salgsmesse BAUMA. Siden da har det været et spørgsmål om at selektere kunderne og områderne, hvor man har ønsket at lægge sit fokus.

I forbindelse med det gode år som virksomheden har oplevet, kan man stille spørgsmålet: Hvad er det, Nordic Platform gør rigtigt og hvordan kan en virksomhed som denne udfordre og forstyrre en branche, som er styret af store milliard koncerner? I jagten på svaret har vi haft en samtale med Geir Gule, CEO for Christiania Stillas samt VP for Engineering hos UEG, Union Europäischer Gerüstbaubetriebe (Europæisk stilladsforening), som samtidig også er en af Nordic Platforms største kunder med over 40.000 købte dæk indtil videre.

BAUMA 2016

Sønderjysk startup virksomhed blev nærmest lagt ned på verdens største messe.

Da iværksætteren Per Mose Jakobsen fra Haderslev, i sommeren 2012, kastede sig ud i et forsøg på at udfordre en konservativ stilladsbranche, var målet at udvikle en ny generation stilladsdæk i kompositmateriale.

Branchen har traditionelt anvendt træ, stål og aluminium til stilladsdæk, men Per Mose Jakobsen gik med en idé om at erstatte specielt de tunge træ- og ståldæk med et lettere, brandsikret og skridsikkert kompositdæk.

Ud over de åbenlyse ergonomiske fordele for stilladsarbejderne, kunne iværksætterens virksomhed, Nordic Platform, også tilbyde et stilladsprodukt indfarvet med stilladsudlejernes egne logofarver. Tyveri fra byggepladser har igennem en årrække været et stadigt stigende problem og har udgjort en væsentlig omkostningsfaktor for entreprenører og håndværksmestre. Men med individualiserede stilladsdæk kunne dette problem blive reduceret betragteligt.

Ny Spacefiller fra Nordic Platform høster både international interesse og dansk anerkendelse.

Stilladsleverandøren Nordic Platform er blevet internationalt kendt for deres kompositdæk. Produktet blev oprindeligt udviklet til det danske marked, men det er de udenlandske markeder, som for alvor har taget produktet til sig. Her er interessen markant, og på den nyligt afviklede Bauma messe i München tiltrak den danske stand sig stor opmærksomhed.

Med på messen havde Nordic Platform også et nyt produkt i form af en ny Spacefiller. Det er helt basalt en skinne udført i polypropylen, der er et syntetisk fiber. Skinnen er specielt designet til at lukke de huller, som er mellem stilladsdækkene. Der findes allerede andre mærker og modeller på markedet, men Spacefiller byder dem op til dans med sin meget lave vægt kombineret med stor styrke.

Nordic Platform har størst succes i udlandet

Nordic Platform har størst succes i udlandet

Da Nordic Platform P/S for snart fire år siden etablerede sig med udvikling og salg af komposittrallen Airsteps som omdrejningspunkt, skete det helt konkret på baggrund af nye retningslinjer fra det danske Arbejdstilsyns vejledning om håndtering af de traditionelle trætraller, som udgjorde en arbejdsmiljøfaktor, idet en sådan trætrælle vejer 25 kilo tør og 35 våd.

Pitzner forhandler lette stilladstraller

Pitzner forhandler lette stilladstraller

En fugtig trætralle til stilladsdæk vejer op til 35 kg. Pitzner både udlejer og forhandler nu komposittraller i samme størrelse på blot 13 kg.

Pitzner gør det nu muligt at arbejde lovligt med opbygning af stilladser, uden at priserne løber løbsk. Firmaet er blevet forhandler af stilladstraller fremstillet af komposit, som på mange måder kvalitetsmæssigt og vægtmæssigt er bedre end træ og langt billigere end aluminium.

Det store stillads-eventyr

Danske Nordic Platform P/S har fået hul igennem til den internationale stilladsbranche med sin komposit-tralle Airsteps. Der er meget historie forbundet med anvendelsen af træ-traller som dæk i stilladser. Med cirka 20 års erfaring i stilladsbranchen har Per Mose Jakobsen set sin del af træ-trallerne samt mange stilladsarbejdere, som har bakset med de tunge dæk. En tralle i træ vejer typisk omkring de 25 kg i tør tilstand, og i en våd udgave kan vægten antage 40 kilo, lyder beskrivelsen fra Dansk Byggeri i Cirkulært nr. 431 fra november 2008.

Tyve stjæler stillads

Tyve stjæler stillads fra udlejer på byggeplads

Frække - men knap så kløgtige – tyve stjæler stillads fra udlejer på byggeplads.

Den 23. marts 2013 ringer en person til Ramirent og udgiver sig for at være ansat hos en større entreprenør. Vedkommende bestiller traller og andet stilladsgrej til en markedsværdi af kr. 300.000 og anvender i denne forbindelse kundens rigtige rekvisitionsnummer til en byggeplads i Storkøbenhavn.

Umiddelbart efter levering bliver Ramirent kontaktet af en lokal kilde, om at der står stillads i en lade i Ringsted, formodentligt Ramirent stillads. Ramirents regionschef Henrik Osbæck opsøger matriklen sammen med politiet, hvor det konstateres at materiellet tilhører Ramirent. Laden er lejet af en person, som har lejet denne ud til en anden part, som ikke endnu ikke har udfyldt lejekontrakten.

"Entreprenør & Håndværker"

BANEBRYDENDE STILLADSPRODUKT FRA NORDIC PLATFORM OG RAMIRENT

LET OG LUFTIG MEN BOMSTÆRK! Under navnet AIRSTEPS lancerer Haderslev virksomheden NORDIC PLATFORM P/S et banebrydende produkt i form af murertraller og stilladsdæk fremstillet af komposit materiale.

Med AIRSTEPS produkterne kan Arbejdstilsynet med god samvittighed nedlægge forbud mod brug af træ-traller og andre tunge plader til stilladsbrug, og som ikke kan anvendes lovligt. Også 3F glæder sig over de nye produkter, som ergonomisk og arbejdsmiljømæssigt er et mileskridt, og 3F og Nordic Platform har sammen afholdt informationsmøder om ergonomi etc.

"Skærpede regler gjorde udslaget!"

I starten af januar 2012 gik han og to andre i luften med firmaet Nordic Platform A/S, og forud for dette har været nogle intense år med produktudvikling af en ny banebrydende stillads-tralle i komposit til byggebranchen.